Centar za odgovornu demokratiju Luna je proteklog vikenda, 15. i 16. februara, održao trening za watch dog timove u Cazinu, na temu „Kako prijaviti korupciju i preživjeti?“

D1

Na poziv Antikorupcijske mreže u BiH Account, COD Luna je mladim ljudima, koji se žele aktivirati u svojim zajednicama, održala trening koji se sastoji iz nekoliko modula: istorijat i pojam „zviždača“ i „zviždanja“, dobre prakse u Evropi i svijetu, predloženi zakonski okvir za zaštitu uzbunjivača/zviždača, odnosno uposlenika koji prijavljuju korupciju u BiH i javno zagovaranje.

Centar za odgovornu demokratiju Luna je, na poziv Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT, održala predavanja na temu sistemske zaštite osoba koje prijavljuju korupciju.

Predavanja su bila održana u Banja Luci, 5. i 6., a u Brčkom 6. i 7. februara 2013. godine.

BL

Banja Luka, 5. i 6. 02.

Predavači na seminaru su bili Bojan Bajić i Najra Krvavac iz Centra za odgovornu demokratiju Luna, koji su govorili o istorijatu građanskog prijavljivanja korupcije, svjetskim i regionalnim iskustvima u toj oblasti, te načinima kako u BiH stvoriti sistemske pretpostavke da bi se zaštitio uzbunjivač/zvizdač.

  17.03.2018 Ferienhaus Ostsee